Jurypresentation

Presentation av Juryn till Östsvenskan 2019

Camilla Grönbladh
Camilla Grönbladh är lärare, föreläsare och kommunikatör på Moderskeppet.se – Sveriges största utbildningssajt för fotografer. Camilla har stor erfarenhet som bildbetraktare.
Hon har suttit med i juryn i flera fototävlingar, och gjort tusentals bildbedömningar i för olika fotoklubbar och under åren hon arbetade med examinationen för utbildningarna
Visuell kommunikation och Digital bildbehandling vid Jönköping University (då Högskolan i Jönköping).
I grunden är Camilla journalist. När hon betraktar bilder lägger hon ofta större vikt på uttryck och berättande än på teknisk perfektion.

Magnus Nyman
Är sedan 1993 fotograf med inriktning på vilda djur. Han har bland annat vunnit ett andrapris i Wildlife Photographer of the Year och haft utställning på Svenska ambassaden i Washington.
Efter mer än 30 år som naturfotograf tar Magnus idag med sig fotoentusiaster på fotokurser och fotosafarin, både i Sverige och utomlands. Där delar han med sig av sin erfarenhet av att fotografera vilda djur och fåglar.
Att sitta osynlig i ett gömsle och låta naturen komma till fotografen är en fantastisk upplevelse, tycker Magnus. Man kan få uppleva många spännande beteenden och möten mellan olika djur.
Magnus är medlem i föreningen Naturfotograferna/N
Web sida www.magnusnyman.se

Göran Billeson
Utbildning:
2-årig Fotoskolan i Gamleby                                           1975-1976
Arbetsplatser:
Fotograf på Länsmuseet i Linköping                               1977-1980
Fotograf på tidningen Östgöta Correspondenten            1984-2002

Driver sedan 2002 egna företaget Billeson Bilder AB som utför fotouppdrag på free-lance basis.
Har gett ut två stycken böcker på eget förlag, ”Bilden av Östergötland” och ”Bilden av Linköping”och även varit förlag till fem stycken lokalhistoriska böcker om Linköping tillsammans med Gunnar Elfström.
Eget sökbart bildarkiv på nätet  www.billeson.com