Jurypresentation

Presentation av Juryn till Östsvenskan 2018

Thomas Hedrén:
Thomas Hedrén är numera pensionär och bor i Växjö-trakten men har tidigare varit bl a chef på Vetlanda museum och chef på Kultur- och fritidsförvaltningen i Vetlanda.

Thomas är konstvetare och fotograf med utvecklat bildseende. Han har stort intresse för natur och friluftsliv. När han arbetade i Vetlanda var han en aktiv medlem i Vetlanda Fotoklubb.

Camilla Grönbladh:

Camilla Grönbladh är lärare, föreläsare och kommunikatör på Moderskeppet.se – Sveriges största utbildningssajt för fotografer.

Camilla har stor erfarenhet som bildbetraktare. Hon har suttit med i juryn i flera fototävlingar, och gjort hundratals bildbedömningar under åren hon arbetade med examinationen för utbildningarna Visuell kommunikation och Digital bildbehandling vid Jönköping University (då Högskolan i Jönköping).

I grunden är Camilla journalist. När hon betraktar bilder lägger hon ofta större vikt på uttryck och berättande än på teknisk perfektion.

Johan Billingsten

30 års erfarenhet av utställningsproduktion med inriktning på foto, konst och kulturhistoria.

Arbetat med tekniska utställningslösningar och formgivning.

Curator och projektledare för konst, och kulturevent.

Arbetat som verksamhetsutvecklare på Jönköpings läns museum.

Egen företagare med uppdrag för  bl.a. museer, gymnasier, Högskolan för lärande och kommunikation, visuell kommunikation och utbildnings verksamhet.

Jobbat med  fotoföreningar, skickliga fotoamatörer, proffsfotografer samt lovande unga fotografer. Många av dessa projekt har mynnat ut i fotoutställningar eller varit en del i andra utställningar.

Arbetar för närvarande med  bl.a. undervisning i It, bildkommunikation och  gestaltning på Ädelfors folkhögskola.