Resultat Östsvenskan 2017

Östsvenskan i Tallnäs 2 april 2017.
Här är
 pallplats resultatet från tävlingen.

Ett stort grattis!

KLASS A
Påsiktsbilder, kollektion om 3 bilder. Fritt tema.

1:a plats
A11570A

Fotograf: Gert Eliasson, Söderköping Fotoförening
Guldplakett 
En mycket vacker och väl sammanhållen kollektion. Dessutom är varje bild för sig en njutning att titta på. De här bilderna höjer sig högt över nivån fina artbilder. Grattis till en toppkollektion. 

2:a plats

A16197A

Fotograf: Göran Sedvall, Åtvidabergs Fotoklubb
Silverplakett
Vid en snabb betraktelse av bilderna på litet håll uppfattas de som abstrakta. Vid en närmare studie upptäcker man de små människorna som går på tur och bilderna får en annan innebörd. Bilderna ger stöd åt varandra och skildrar på ett fint sätt den lilla människan i storslagen natur. Ett tips från juryn är att kollektionen skulle göra sig bra med svart passepartout
 

3:e plats

A32056

Fotograf: Jenny Persson, Huskvarna Fotoklubb
Bronsplakett
En kollektion av reportagekaraktär som skildrar en situation som kvinnan förmodligen tycker är obehaglig. Väntar hon på besked om egen eller anhörigs sjukdom? Bilderna väcker många frågor. En enstaka bild i kollektionen säger inte så mycket men tillsammans utgör bilderna en stark berättelse. Avsaknaden av andra människor i bilderna förstärker kvinnans utsatthet.

Vinnare i klubbtävlingen i ovan klass blev Söderköpings Fotoförening

 

KLASS B

Projektionsbild, enstaka bild. Fritt tema.

1:a plats

01B11901B
Fotograf: Gert Eliasson, Söderköping Fotoförening

Guldplakett
 Ett fantastiskt fint porträtt med mycket värme som direkt belade guldplatsen.  Porträttet utstrålar en fin känsla mellan kvinnan och fotografen. Dessutom ett perfekt tekniskt utförande vad gäller exponering av ansiktet och valet av den mörka bakgrunden mot vilken håret vackert avtecknas. Även beskärningen  är mycket bra. Vinnaren gratuleras.

2:a plats

Friidrotts-SM 2016
Fotograf: Håkan Bley, Fotoklubben Norrköping

Silverplakett
 Den här bildens storhet bygger helt på det fina skuggspelet på löparbanan. Man kan tycka att åskådaren till vänster i bilden stör. Att maska bort en del av vänsterkanten tycker vi dock inte låter sig göras. Å andra sidan bidrar åskådaren till en sorts närvaro. Om en sådan här bild inte tas i ögonblicket är den ju förlorad. Här hinner man inte tänka på att vrida kameran något åt höger och vänta någon tiondels sekund innan man knäpper av. Något som kan göras vid redigeringen av bilden är att man maskar av något i överkanten så att den svarta grejen försvinner. En kul bild. 

3:e plats

03B14939B
Fotograf: Helena Gunnarsson, Vetlanda Fotoklubb
Bronsplakett
Den här bilden var ingen självklar kandidat till en pallplats. Den avancerade dock så småningom för att slutligen hamna på brons. Det är fin landskapsbild med lugn atmosfär. Kompositionen utgörs av den runda vattenspegeln som omges av grönskan och där båten utgör navet. Årorna och dess speglingar förstärker det intrycket. 

Vinnare i klubbtävlingen i ovan klass blev Vetlanda Fotoklubb

 

KLASS C
Projektionsbild, enstaka bild. Tema: Arkitektur.

1:a plats

Bild1

Fotograf: Göran Sedvall, Åtvidabergs Fotoklubb
Guldplakett
En bild med fin komposition där viadukterna bildar ett kraftfullt linjespel. Det finns ett djup som leder blicken in i bilden. Den mörka himlen ger tyngd åt bilden. En utmärkt arkitekturbild. Den gör sig mycket bra i svartvitt.

 

2:a plats

Bild2

Fotograf: Arne Sundberg, Eksjö Fotoklubb
Silverplakett
En byggnad med fina mjuka svepande linjer. Med bra komposition har fotografen skapat en vacker svartvit bild av modern arkitektur.

 

3:e plats

Bild3

Fotograf: Sven Arne Lagerstedt, Värnamo Fotoklubb
Bronsplakett
En icke helt ovanlig typ av bild. Här tycker vi att fotografen har lyckats mycket väl. Fina färger och fin komposition. 

Vinnare i klubbtävlingen i ovan klass blev Eksjö Fotoklubb

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *